ДПС преписа две ключови намерения на партиите на промяната, станали част

...
ДПС преписа две ключови намерения на партиите на промяната, станали част
Коментари Харесай

ДПС внезапно откри, че инхаус и "пари от джипката" са порочни

ДПС " преписа " две ключови планове на " партиите на смяната ", станали част от коалиционното им съглашение - да се премахне непрозрачното разбъркване и разпределяне на непланирани пари от бюджета с постановления на държавното управление и да се спрат не по-малко съмнителните инхаус поръчки в пътното строителство. 

Депутати от Движение за права и свободи, отпред с Делян Пеевски, изпревариха ръководещите и внесоха законови промени за преустановяване на модела " пари  от джипката ", визирайки обичания способ на някогашния министър председател Бойко Борисов да обикаля със служебния автомобил и да " раздава " бюджетни средства. Дълги години наред предходни държавни управления укрепваха порочната практика  да харчат непланираните бюджетни излишъци с постановления, без да търсят глобата на Народното събрание. Удивителното е, че едвам в този момент от Движение за права и свободи са осъзнали, че това е порочна процедура, и оферират промени в Закона за обществените финанси, които да я прекратят. Още по-странно е, че ДПС внася плана си, в случай че 4-те партии от ръководещата коалиция към този момент оповестиха обществено, че всевъзможни спомагателни разходи, непредвидени в бюджета, към този момент наложително ще се утвърждават от Народното заседание, вместо да се вършат с постановления на Министерския съвет.

" Движение за права и свободи е партия, която праволинейно и поредно следва правилата за бистрота и показва с дейностите си по какъв начин тези правила следва да се ползват ", заявяват вносителите в претекстовете си. Наред с Пеевски законопроектът е подписан още от Мустафа Карадайъ, Йордан Цонев, Петър Чобанов и Хамид Хамид.

" Неотменно в последните години следим " модела джипка ", при който се дават на разпоредителите с бюджетни средства, в това число общините, спомагателни средства с постановления на Министерски съвет. Предлаганите от нас промени поставят завършек на тази процедура ", акцентират прогледналите депути от Движение за права и свободи.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР